Volantor – Preparat do kąpieli dla gołębi 500ml

Volantor – Preparat do kąpieli dla gołębi 500ml

58,00 

Naturalny, płynny preparat mikrobiologiczny, przeznaczony do kąpieli gołębi. Preparat dodawany do kąpieli systematycznie, ma na celu ograniczenie pasożytów występujących na ciele i piórach gołębi. Działa repelentnie na piórojady, pluskwy i pchły. Zaleca się kąpiele z dodatkiem probiotycznego Preparatu do kąpieli Volantor przez cały rok, a także przed lotami czy wystawami (kiedy gołąb narażony jest na patogeny i pasożyty). 

Zawiera wyłącznie naturalne i niemodyfikowane genetycznie składniki, w tym kompleks żywych, aktywnych, pożytecznych mikroorganizmów. Bezpieczny dla ludzi i zwierząt.

Najniższa cena (2024-05-09): 58,00 

Opis

DAWKOWANIE

  • ok. 5 ml na 1 L wody niechlorowanej (woda z kranu odstana przez 12 h lub woda ze studni),
  • zaleca się przygotowywać kąpiele z probiotycznym preparatem 1 raz w tyg,
  • nasz probiotyczny preparat do kąpieli ma na celu ograniczenie występowania pasożytów na ciele gołębi.

DZIAŁANIE

Korzyści ze stosowania preparatu do kąpieli dla gołębi:

• przyśpiesza gojenie się ran i otarć,
• ogranicza rozwój patogenów w gołębniku,
• ogranicza pojawienie się insektów i szkodników na upierzeniu takich jak piórojady, pluskwy i pchły,
• zasiedla pożyteczną mikroflorą pióra gołębia,
• poprawia kondycję skóry i upierzenia ptaków,
• utrzymuje właściwą kondycję stada.

SKŁAD

• rewitalizowana, niechlorowana woda,
• przefermentowana melasa z trzciny cukrowej:
– cukier całkowity 48 g/100 g,
– Sacharoza 32,9 g/100 g,
• szczepy mikroorganizmów probiotycznych,
• ziele wrotycza,
• ziele cykorii,
• alkohol etylowy,
• ocet winny,
• ekologiczny olejek z mięty pieprzowej,
• sól wieloskładnikowa.

VOLANTOR Preparat do kąpieli powstaje na drodze naturalnej fermentacji następujących składników: rewitalizowana, niechlorowana woda, kompleks pożytecznych mikroorganizmów, w zakres których wchodzą: Lactobacillus acidophilus, L. plantarum, L. casei. Bifidobacterium bifidum, B. longum, Streptococcus Thermophilus, L. bulgaricus, L. fermentum , B. animalis, Lactococcus lactis subsp. Lactis biovar diacetylactis; melasa z trzciny cukrowej, ziele wrotycza, ziele cykorii, olejek z mięty pieprzowej, ocet winny, alkohol etylowy, sól.