Volantor KMZ-1 500ml (zdrowe lęgi)

Volantor KMZ-1 500ml (zdrowe lęgi)

Volantor KMZ I jest mieszanką paszową uzupełniającą, która jest kompleksem naturalnych, ziołowych, mikroorganicznych, mineralnych i witaminowych składników. Jej zadaniem jest dostarczenie niezbędnych materiałów budulcowych i odżywczych w początkowych fazach rozwoju gołębia pocztowego.

Opis

Korzyści ze stosowania

  • skutecznie zabezpiecza stawy i tkankę kostną
  • dostarcza niezbędnych składników budulcowych młodemu organizmowi
  • uzupełnia zawartość magnezu i kolagenu w diecie gołębi wyczynowych, zabezpieczając tkanki przed włóknieniem
  • poprawia jakość wylęgu i wychowu młodych
  • wspiera zdrowie i kondycję rodziców
  • dostarcza odpowiednią ilość minerałów potrzebnych w pierwszych fazach rozwoju
  • wzmacnia kondycję układu odpornościowego
  • zabezpiecza rozruch gołębi wyczynowych po przerwie zimowej przed tzw. zwichnięciem skrzydła i przed spadkiem formy
  • wspiera zdrowie ptaków w szczególnych okresach osłabienia, np. w okresie pierzenia

MPU o nazwie KMZ I działa wspierająco, wzmacniająco, regenerująco, odżywczo dla gołębi, które muszą zbudować i utrzymać szczytową formę we wszystkich początkowych okresach swojego rozwoju.

Skład

malina moroszka liść i owoc, wywary z zielonej herbaty, nasion konopii i ostropestu, ekstrakt z kurkumy, koncentrat owocowy, miód mniszkowy, przefermentowana melasa, bakterie mlekowe, kompleks mikro i makro pierwiastków: magnez, potas, żelazo, miedź, bor, selen, naturalny węglan ciężki wapnia ze skorupiaków, witaminy z grupy B, kolagen.

Stosowanie

Podawać dwa razy w tygodniu  5 ml/1 l wody lub 6-7 ml na 1 kg karmy, w poniższych okresach:

  • w trakcie rozpłodu (I -IV)
  • w okresie lęgowym (III-IV)
  • w okresie przygotowawczym do lotów ( III-IV)
  • w okresie pierzenia (IX-XIII)

Informacje dodatkowe

Preparat zawiera żywe mikroorganizmy, których nie należy łączyć ze środkami bójczymi, dezynfekcyjnymi, ani detergentami.

Do rozcieńczania należy używać wody niechlorowanej, lub wodę odstawioną na 12 godzin w otwartym naczyniu.